Euh notaris, en wat met de kosten?

 

We vinden het ontzettend belangrijk om transparant te zijn in het prijskaartje voor onze cliënten. Via de onderstaande linken naar notaris.be kan u alvast voor een aankoop, krediet, hypothecaire volmacht en schenking de aktekosten zelf uitrekenen. Indien u graag een raming krijgt van de kosten voor uw akte, aarzel niet om ons hiervoor te contacteren of vraag ernaar tijdens uw bespreking met Annemie of Sander.

 

Niet alle kosten voor de akte zijn voor de notaris, hieronder een korte samenvatting: 

Erelonen
Het ereloon van de notaris is door de overheid vastgelegd, d.w.z. dat ons kantoor niets meer of minder mag aanrekenen. 

Registratiebelasting / Registratierechten
De gewestelijke overheden maken tal van verminderingen mogelijk die interessant kunnen zijn voor u als koper/begiftigde. Raadpleeg ons kantoor om alle wettelijke voorwaarden te kennen en een gedetailleerde berekening van de registratierechten te verkrijgen.

Administratieve kosten
Dit is een vergoeding voor het (opzoekings-)werk dat de notaris en zijn medewerkers op zich nemen om ervoor te zorgen dat er geen discussies ontstaan over de geldigheid en het bestaan van de akte. Het betreft kosten verbonden aan de fiscale en hypothecaire opzoekingen, het recht op geschriften, de kosten voor de administratieve verplichtingen na de akte, etc.